mój domowy jogurt

mój domowy jogurt

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • jogurt

    100 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania mój domowy jogurt

mleko zagotowuję i studzę do temperatury 38 stopni. Wlewam jogurt, dobrze mieszam, przelewam do termosu/ Po 12 godzinach jogurt jest gotowy. Wstawiam go do lodówki, a prze tydzień nadaje się do spożycia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

parysek10 22.08.2012 21:37
mniam
sznycel 22.08.2012 19:46
proponuję odłożyc 1 łyżkę jogurtu jako "starter" do następnej partii

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat