Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój domowy jogurt

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
jogurt 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: mój domowy jogurt

mleko zagotowuję i studzę do temperatury 38 stopni. Wlewam jogurt, dobrze mieszam, przelewam do termosu/ Po 12 godzinach jogurt jest gotowy. Wstawiam go do lodówki, a prze tydzień nadaje się do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 22.08.2012 21:37
mniam
sznycel 22.08.2012 19:46
proponuję odłożyc 1 łyżkę jogurtu jako "starter" do następnej partii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak