Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój biszkopt

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mój biszkopt

Kroki postępowania

1
1. Oddzielić białka od żółtek jaj.
2. Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier, ubijać dalej.
Krok 1 - Mój biszkopt foto
2
3. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet.
Krok 2 - Mój biszkopt foto
3
4. Wymieszać wszystko na jednolitą masę.
Krok 3 - Mój biszkopt foto
4
5. Do ubitej piany z białek z cukrem dodać masę z żółtek, miksować dalej.
Krok 4 - Mój biszkopt foto
5
6. Dodać mąką pszenną i ziemniaczaną, wymieszać delikatnie łopatką.
Krok 5 - Mój biszkopt foto
6
7. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać nań ciasto, wyrównać powierzchnię i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
Krok 6 - Mój biszkopt foto
7
8. Po upieczeniu obrócić do góry dnem, ostudzić i wyjąć z tortownicy.
9. Biszkopt jest gotowy.
Krok 7 - Mój biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.10.2013 07:52
przepiękny biszkopt
olkaaa 10.09.2013 07:52
ładny biszkopt
dianix 11.06.2013 18:19
dobry przepis na biszkopt
Ela15 03.06.2013 10:04
super wyszedł
Łucja 21.05.2013 13:56
wygląda idealnie :)
bietka 07.05.2013 14:08
pięknie wyrósł :)
Piter 31 05.05.2013 07:30
Bardzo przydatny przepis.
Alex_M 03.05.2013 12:43
wyrosl fantastycznie :D
gosia56 03.05.2013 10:43
napewno super biszkopt
ONY_za_kare 03.05.2013 10:03
piękny, wyrośnięty biszkopt! przydatny przepis!
Agula&Stabi 02.05.2013 20:11
wygląda ładnie
Beatris 02.05.2013 11:40
Pięknie Ci wyszedł ten biszkopcik.
mela25 02.05.2013 09:37
nie dawałam octu ciekawy przepis
Janina 02.05.2013 09:31
Bardzo ładny
Ewa104 02.05.2013 08:48
Robię inaczej biszkopt,ale z ciekawości następnym razem zrobię Twój.Może bardziej mi przypadnie do gustu,kto wie?
Konczi 02.05.2013 08:47
ładnie sie prezentuje, doskonały jako baza do tortów
David 01.05.2013 22:44
fajny przepis i ładnie pokazany
Sroczka 01.05.2013 22:31
Pięknie wyrośnięty i taki równy.
sara1 01.05.2013 22:11
ładny i taki idealny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak