Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno paprykowa zupa z kurczaka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 g
wędzony boczek 200 g
mięso z kurczaka 200 g
czosnek 2 ząbki
kumin 2 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
chilli w płatkach 0,5 łyżeczki
krojone pomidory 1 puszka
bulion drobiowy 1,6 litra
sól 0,5 łyżeczki
cukinia 1 sztuka
ciecierzyca 200 gotowana
cebula 1 siekana
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno paprykowa zupa z kurczaka

1. W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło. Dodajemy cebulę i boczek, podsmażamy przez 10 minut mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek i przyprawy. Całość podsmażamy kolejne 2 minuty, cały czas mieszając.
2. Do garnka dodajemy pokrojone w kostkę: cukinię i paprykę oraz drobno pokrojone mięso z kurczaka. Po kolejnych 5 minutach dodajemy bulion, pomidory i ciecierzycę. Całość gotujemy przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.07.2013 18:50
wygląda kusząco!!
Megg 06.02.2013 20:45
super zupka
elficzna 10.10.2012 21:17
Twoje zupy wyglądają rewelacyjnie!
Adamorek 28.09.2012 13:51
ale kolorek
gosia561 28.09.2012 13:39
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak