Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno korzenna gorąca czekolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
kakao 1,5 łyżki
czekolada gorzka 100 g
woda 0,5 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno korzenna gorąca czekolada

Mleko zagotować razem z czekoladą (ewentualnie dodać cukier). W międzyczasie kakao zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać, odczekać aż się przestudzi. Dodać mąkę ziemniaczaną i przyprawę korzenną – wymieszać. Do gotującego się mleka wlać masę kakaową, dokładnie mieszać aby nie powstały grudki, chwilę gotować aby mąka straciła swoją surowość. Gotową czekoladę przelać do kubków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 19.12.2012 11:33
Dziękuję za miłe słowa :)
Joanna46 12.12.2012 10:26
Fajna sprawa.
manaika 11.12.2012 23:14
super
Magula 11.12.2012 22:22
musi pachnieć niesamowicie
Zdzisław 11.12.2012 22:05
dobra kawa
kokoszka
kokoszka 11.12.2012 21:58
pycha
IwonaKa 11.12.2012 21:54
taką lubię,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak