Mocno czekoladowe ciasto dyniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki mokre

  • olej

    80 ml
  • jogurt naturalny

    0,5 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • jajko

    2 sztuki
  • cukier waniliowy

    3 łyżeczki
  • puree z dyni

    150 g

Składniki suche

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • kakao

    2/3 szklanki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy składniki mokre, w osobnej miseczce przesiewamy i łączymy składniki suche. Do mokrych dodajemy suche, mieszamy szpatułką tylko do połączenia składników.

Formę (ok 25 cm x 12 cm) wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy ciasto. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 170 stopniach ok 60 minut.
wedith1
Mocno czekoladowe, dyniowe wilgotne ciasto. Wspaniale smakuje z konfiturą albo posmarowane czekośliwką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 27.11.2016 00:15
Świetnie wygląda...
Bernadeta1 13.11.2016 18:41
wyśmienite ciasto
martynkacytrynka 06.11.2016 15:05
Uwielbiam!!
MagdalenaIC 05.11.2016 13:34
Wygląda pysznie :)
IKrakowianka 04.11.2016 19:56
super ciasto!
Renata9 04.11.2016 19:46
Fajne ciacho
pestka 04.11.2016 16:58
super ciasto!
benka 04.11.2016 15:32
Dyniowe ciasta są super.
ania2610 04.11.2016 14:18
bardzo apetycznie wygląda, aż chce się spróbować :)
Beatris 04.11.2016 14:09
Wspaniałe ciasto, chętnie zjadłabym kawałeczek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat