Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki na liściach rzodkiewki, rukoli i mięty
Kroki postępowania
Każdego ziemniaka kroimy w 1,5 cm. plastry.
Plasterki gotujemy na parze przez ok.10 minut i lekko osuszamy.
Plasterki posypujemy solą, czosnkiem i rozmarynem , lekko skrapiamy oliwą.
Folię podnosimy do góry ( nie zamykamy góry) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C.
Podpiekamy ok. 20-30 minut.
Rzodkiewki kroimy w ósemki , koperek płuczemy.
Spodeczki wypełniamy opłukanymi liśćmi rukoli, rzodkiewki i mięty .
Na tą zieloną kołderkę wykładamy plasterki ziemniaków , w ser wbijamy kawałeczki rzodkiewek. Nakładamy drobne piórka koperku i po dwie sardynki.
Zielone listki można spryskać oliwą ziołową.
Pyszna wiosenna przystawka, lub kolacja.Smacznego.