Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
ser kozi 3 szt (pleśniowy po 150 g)
tymianek 3-4 gałązki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem

Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy).
Owinąłem każdy osobno w folią aluminiową. Zapiekałem przez godzinę na blasze, od czasu do czasu je obracałem. Jak zrobiły się miękkie odwinąłem ja z foli. Ściąłem górę, łyżką wydrążyłem pozostawiając ok. 5 mm miąższu.
Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 10.06.2016 11:34
super przepis
halina17 09.06.2016 17:08
Dobre ziemniaki.
Madzai 09.06.2016 14:09
To musi być super :)
anka1988 09.06.2016 13:38
wyglądają przepysznie!
kd045 09.06.2016 13:24
super pomysł ;)
Alex_M 09.06.2016 13:22
smaczne ziemniaczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak