młode cebulki na gorąco

młode cebulki na gorąco

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • oliwa

    trochę
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • przyprawa chilli

    do smaku
  • cebula

    30 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania młode cebulki na gorąco

Cebulki obrać, opłukać. Młode cebulki i pozostawić w całości, szczypior pokrajać. Cebulki włożyć do rondla, posolić, dodać olej, poddusić, w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Do prawie miękkich cebulek dodać koncentrat pomidorowy, rozprowadzony kilkoma łyżkami wody. Oprószyć przyprawą chilli, zagotować, dodać szczypior, chwilę poddusić, odstawić, przyprawić do smaku. Wyłożyć na salaterkę, posypać zieleniną. Podawać na gorąco lub na zimno jako dodatek do potraw z mięs, ryb i jajek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat