Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
pieczarki 5 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
szczypiorek
Pieprz biały mielony Prymat
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka z pieczarkami

Młodą kapustkę kroimy w piórka i gotujemy w małej ilości wody. Krótko ,żeby kapusta się nie rozgotowała. Kiedy troszkę zmięknie odcedzamy ją na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło. Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce duże oczka wprost na patelnie z masłem. Podsmażamy. Dodajemy odsączoną kapustę razem smażymy. Doprawiamy przyprawę uniwersalna ,pieprz do smaku. Chwilę razem smażymy . Na koniec dodajemy pieprz do smaku. Podajemy an ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 03.05.2013 19:45
Dobre danie, tylko po co ten Kucharek?
beniaminek 03.05.2013 12:52
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak