Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem i szczypiorem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 główki młodej
kości schabowe 30 dag
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
mąka 2 łyżki
ocet 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem i szczypiorem

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy drobno i sparzamy chwilę wrzącą wodą, odlewamy i przekładamy do garnka. Dodajemy kości schabowe i zalewamy wodą, by sięgała połowy kapusty.
Krok 1 - Młoda kapusta z koperkiem i szczypiorem foto
2
Kapustę gotujemy na wolnym ogniu. Koperek i szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Młoda kapusta z koperkiem i szczypiorem foto
3
Dwie łyżki mąki rozprowadzamy z octem i ok pół szklanki zimnej wody. Gdy nie będzie już grudek, wlewamy do kapusty i zagotowujemy jeszcze kilka minut.
Krok 3 - Młoda kapusta z koperkiem i szczypiorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.08.2015 13:40
lubie bardzo domowe kapustki
Róża1 26.08.2015 12:08
bardzo lubię taką kapustkę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak