Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 4 szt
cebula czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 250 g
kapusta biała młoda 1 średnia
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami

Kroki postępowania

1

Kiełbasę przekroić na pół a następnie w plasterki, wrzucić na patelnię i smażyć aż lekko wytopi się tłuszcz.
Krok 1 - Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami foto
2

Obie cebule obrać, pokroić i wrzucić do kiełbasy, smażyć aż cebula się zeszkli.

Pieczarki umyć, pokroić w plastry, wrzucić na patelnię, smażyć razem aż pieczarki odparują.
Krok 2 - Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami foto
3

Przełożyć do garnka. Dodać poszatkowaną kapustę, oprószyć lekko solą (kiełbasa jest słona, więc soli niewiele), wlać 1/4 szklanki wody i przykryć pokrywką. Dusić aż kapusta zmięknie.
Krok 3 - Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami foto
4

Doprawić pieprzem. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. 2/3 wsypać do garnka, wymieszać.

Kapustę nałożyć do miseczek, posypać porcje odłożoną natką i podawać z domowym chlebem
Krok 4 - Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.07.2016 15:52
smaczne jedzonko
Agnieszka-87-25 26.07.2016 14:53
smaczny bigos
kd045 26.07.2016 14:34
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak