Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki młodej
woda 3/4 szklanki
kostka rosołowa 1/2 kostki
śmietanka 12-procentowa 50 ml
mąka 1/2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na ciepło

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i przekładamy do głębszej patelni. Do kapusty wlewamy 3/4 szklanki wody i dodajemy pół kostki rosołowej. Całość dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut (co jakiś czas mieszamy).
Krok 1 - Młoda kapusta na ciepło foto
2
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do kapusty. Podsmażamy przez chwilę mieszając. Gotową kapustę wykładamy na półmisek.
Krok 2 - Młoda kapusta na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.05.2014 07:22
Świetna do obiadu :)
gosia56 11.05.2014 21:31
na pewno pyszna kapusta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak