Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda fasola po grescku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 500 g
oliwa 1 szklanka
ząbki czosnku 5
Liść laurowy suszony Prymat 3
tymianek 2 gałązki
sok z cytryny
cebula czerwona
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wywar warzywny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda fasola po grescku

Świeżo wyłuskaną fasolę umyj i osącz.Rozgrzej oliwe w rondlu wrzuć fasolę i smaż chwilę.Dodaj czosnek,liscie laurowe,tymianek i smaż do 7 min.Wlej szklankę wywaru wymieszaną z koncentratem,jeśli trzeba to dolej więcej fasola musi być przykryta wywarem lub wodą.Gotuj aż fasola będzie miękka.Wlej sok z cytryny,dopraw,usuń tymianek i listki,wymieszaj.Wyłóż do salaterki,udekruj krążkami cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak