Mleko truskawkowe

Mleko truskawkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • truskawki

    200 g
  • cukier

    50 g
  • lód

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki starannie umyć, obrać z szypułek i zmiksować z mlekiem i cukrem, aż się napój spieni. Następnie oziębić i podawać bez użycia miksera, ubijając składniki trzepaczką sprężynową. Truskawki do ubijania ręcznego należy uprzednio rozdrobnić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

parysek10

28.06.2012 11:37
przepyszne

Kate131

13.03.2012 15:20
dobre

SylwiaMagdaSabin

06.03.2012 20:37
megasmaczne

marzenciak1985

05.03.2012 10:53
mmmmmm

marzenciak1985

03.03.2012 18:28
mniam

marzenciak1985

03.03.2012 18:28
mniam

Motorek

03.03.2012 10:07
fajne

Małgorzata77

06.08.2011 09:08
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat