Mleko truskawkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • truskawki

    200 g
  • cukier

    50 g
  • lód

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki starannie umyć, obrać z szypułek i zmiksować z mlekiem i cukrem, aż się napój spieni. Następnie oziębić i podawać bez użycia miksera, ubijając składniki trzepaczką sprężynową. Truskawki do ubijania ręcznego należy uprzednio rozdrobnić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 28.06.2012 11:37
przepyszne
Kate131 13.03.2012 15:20
dobre
SylwiaMagdaSabin 06.03.2012 20:37
megasmaczne
marzenciak1985 05.03.2012 10:53
mmmmmm
marzenciak1985 03.03.2012 18:28
mniam
marzenciak1985 03.03.2012 18:28
mniam
Motorek 03.03.2012 10:07
fajne
Małgorzata77 06.08.2011 09:08
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat