Mleko truskawkowe

Mleko truskawkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • truskawki

    200 g
  • cukier

    50 g
  • lód

    1 kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mleko truskawkowe

Truskawki starannie umyć, obrać z szypułek i zmiksować z mlekiem i cukrem, aż się napój spieni. Następnie oziębić i podawać bez użycia miksera, ubijając składniki trzepaczką sprężynową. Truskawki do ubijania ręcznego należy uprzednio rozdrobnić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

parysek10 28.06.2012 11:37
przepyszne
Kate131 13.03.2012 15:20
dobre
SylwiaMagdaSabin 06.03.2012 20:37
megasmaczne
marzenciak1985 05.03.2012 10:53
mmmmmm
marzenciak1985 03.03.2012 18:28
mniam
marzenciak1985 03.03.2012 18:28
mniam
Motorek 03.03.2012 10:07
fajne
Małgorzata77 06.08.2011 09:08
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat