Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z porem i rzodkiewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1
Pęczek rzodkiewek 1
pęczka szczypiorku 1/2
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny
jogurt naturalny 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z porem i rzodkiewką

Ogórki obrać i umyć razem z porem i rzodkiewką oraz szczypiorem. Ogórki obrać a potem pokroić w plasterki. Pora i rzodkiewki pokroić w półplasterki a szczypiorek posiekać. Przygotowane warzywa wrzucić do miski, dodać jogurt i przyprawy do smaku i wymieszać mizerię. Gotową mizerię podawać do dań mięsnych lub wedle uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 25.07.2013 21:43
Bardzo lubię taką wersję.
Megg 25.07.2013 18:01
przepysznie!!!
artur7 25.07.2013 17:32
fajne polaczenie
iwi 25.07.2013 17:29
Unowocześnienie tradycji.
Czarnula87 25.07.2013 16:22
lubię takie połaczenie
sasanka 25.07.2013 16:21
Bardzo lubię takie wariacje z mizerią :) jest bardziej syta i takie dodatki fajnie dodają jej smaku :)
Kasia21 25.07.2013 15:14
nie jadłam jeszcze takiej mizerii, ale może być całkiem dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak