mizeria francuska

mizeria francuska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 szt
  • olej

    4 łyzki
  • ocet winny

    2 łyzka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania mizeria francuska

ogórki obrać pokroić w półplasterki posolić posypać obficie pieprzem zalać oliwą lub olejem i skropić octem można dodać do smaku szczyptę cukru odstawić na 30 minut aby ogóki się przemacerowały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

M-W 28.11.2011 09:13
jeszcze nie jadłam mizerii z octem i oliwą, musze spróbować jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat