Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mix, ziemniaki, kapusta, pieczarki

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
7 sztuk
cebula
1 sztuka
olej
do smażenia
pieczarki
10-15 sztuk
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
kapusta kiszona
2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Mix, ziemniaki, kapusta, pieczarki

Kapustę odcisnąć, jeśli kwaśna wypłukać. Zalać wodą, posolić, postawić do gotowania. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, albo na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć pieczarki, dodać cebulę, ponownie przesmażyć. Podlać wodą i dusić 5-10 minut. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ubić. Z kapusty odlać nadmiar kwasu, dodać ubite ziemniaki i przesmażone pieczarki. Wymieszać. Doprawić do smaku i utłuc tłuczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak