Mix sałat z arbuzem i czerwoną cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata czerwona

    4-5 liści
  • sałata masłowa

    2-3 liście
  • sałata kędzierzawa

    2-3 liście
  • pomidorki koktajlowe

    1-2 szt
  • ocet balsamiczny

    do smaku
  • olej sezamowy

    do smaku
  • syrop klonowy

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • arbuz

  • cebula czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałat bardzo dokładnie umyć, a następnie osuszyć na papierowym ręczniku, ułożyć na półmisku, oprószyć szczyptą soli. Arbuz pokroić w kostkę, pomidorki pokroić, cebulę drobno posiekać, ułożyć na sałatę. Skropić odrobiną octu balsamicznego, syropem klonowym i olejem sezamowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 13.07.2013 19:26
z arbuzem musi byc pyszna!
Katarzyna59 14.04.2013 09:45
świetny przepis
ElizaT 26.08.2012 09:37
extra
Andysz 24.08.2012 08:07
mniammm;)
mufinka79 14.08.2012 20:12
pysznie :)
angelika4 14.08.2012 16:27
smacznie wyglada
olkaaa 14.08.2012 09:47
jeszcze nigdy nie jadłam
caralajna 14.08.2012 08:38
ciekawa ta sałatka
Katarzyna/kate1980 13.08.2012 22:42
śliczny ten mix
Ania60 13.08.2012 19:53
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat