Miodowo piwne filety otulone boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na marynatę

  • ząbki czosnku

    4 szt
  • miód prawdziwy

    3-4 łyżki
  • imbir starty

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Dodatkowo

  • filety z kurczaka

    1 kg
  • boczek wędzony

    25 plasterków
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie marynaty:

W misce mieszamy piwo, miód, czosnek, imbir i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem.

Filety z kurczaka płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w słupki – około 4 kawałków. Mięso nacieramy solą i pieprzem, wkładamy do marynaty i chowamy do lodówki na całą noc.
Przygotowanie kurczaka:

Kawałki kurczaka owijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami. Grillujemy przez ok. 30 minut.

Ja wkładam jeszcze filety do naczynia żaroodpornego i podgrzewam przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni pod przykryciem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 01.01.2015 16:29
Mięso prezentuje się bardzo apetycznie.
kasienka23 01.01.2015 12:33
fajny pomysł, pyszna przekąska!
Ania84 31.12.2014 18:10
pychotka, warto wypróbować
Grazyna0211 31.12.2014 14:42
smaczne danie
Edith85 31.12.2014 13:46
apetycznie wygląda
dollce 31.12.2014 12:58
wyglądają cudownie
Wiktoria29 31.12.2014 12:50
świetne, aż ślinka leci gdy sie na nie patrzy
marcia7 31.12.2014 12:48
dobrze wygląda
Lucan 31.12.2014 12:38
Bardzo fajny przepis
IwonaDD 31.12.2014 12:38
super na Sylwestra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat