Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIODOWNIK PRZEKŁADANY MASĄ BUDYNIOWĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka tortowa 6 szkl
cukier puder 1 1/2 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana kwaśna 6 łyżek
płynny miód 6 łyżek
masa
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 8 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 1/2 L
masło 250 g
polewa czekoladowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWNIK PRZEKŁADANY MASĄ BUDYNIOWĄ

Wszystkie składniki na ciasto zagnieśc i podzielic na trzy części. Każdą częśc rozwałkowac, wyłożyc na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez ok. 15-20 min.
MASA: Odlewamy trochę mleka dodajemy wszystkie składniki, resztę mleka zagotowac. Ugotowac budyń i ostudzic. Następnie masło rozwiercic i stopniowo dodawac budyń. Placki przekładac masą, na wierzchu udekorowac szprycą i polac czekoladą.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 21.09.2012 13:44
Smaczne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak