Miodownik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1,5 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • jaja

    3 sztuki
  • miód

    3 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżki
  • orzechy włoskie

    2 szklanki
  • margaryna

    12,5 dag
  • miód

    2 łyżki
  • mleko

    2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • margaryna

    25 dag
  • cukier puder

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód rozpuszczamy z sodą. Zagniatamy ciasto z podanych składników- mąka, miód, soda, cukier, 1 kostka margaryny, 3 jaja. Ciasto rozwałkowujemy na 2 plaski i wykładamy nimi blaszki. Orzechy posiekane wcześniej prażymy z miodem na margarynie( 12,5 dag), na patelni. Masę orzechową wykładamy na jeden placem. Pieczemy około 20 minut każdy z placków. Budyń gotujemy na mleku. Po przestudzeniu przygotowujemy masę miksując margarynę z cukrem pudrem oraz budyniem. Masą przekładamy placki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cynamon 09.04.2014 16:49
Uwielbiam to ciasto ;)
Małgorzata106 03.05.2013 20:40
super ciasto
treonina 13.01.2013 15:02
uwielbiam to ciasto!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat