Miodowe żeberka

Miodowe żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ładne kawałki żeberek

    1 kg
  • miód

    3 łyżki
  • brandy

    5 łyżek
  • olej

    3 łyżki
  • jasny sos sojowy

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Miodowe żeberka

Miód wymieszczc z ziołami. Podzielone na porcje żeberka opruszyc sola i pieprzem, włożyc do marynaty przygotowanej z sosu sojowego i brandy. Odstawic na minimum 2 godziny. Po tym czasie wyciągnąc i smarowac miodem z przyprawami. Piec na grilu z obu stron, od czasu do czasu smarując dodatkowo miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

eli82 27.07.2011 09:17
rewelacja
szajba2 04.04.2011 15:27
kiedyś jadłem, może być
alaaa 01.04.2011 15:23
pycha,a już za niedługo sezon otwarty,,
berys18 10.02.2011 07:28
super przepis
Barbara55 01.02.2011 15:49
może być
aeksandra 25.11.2010 11:22
bardzo lubię żeberka i do tego miód..pyszności
rakow2
rakow2 24.11.2010 19:28
dobre
caroline1983 18.07.2010 19:05
Przepisu z dodatkiem alkoholu jeszcze na to nie spotkałam
Ela20 13.05.2010 14:46
Próbowałam, palce lizac :)
Elżbieta29
Elżbieta29 10.05.2010 23:19
baaaardzo dobre , jadlam kiedys ,palce lizac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat