Miodowe ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    100 g
  • mąka

    250 g
  • miód

    250 g
  • migdały

    1 garść
  • jajka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 15 minut. Następnie ściągamy z nich skórkę i siekamy rozdrabniaczem lub tłuczkiem. Jajka ucieramy z cukrem, powoli dodajemy płynny miód i przesianą mąkę. Dodajemy posiekane migdały. Na papierze do pieczenia nakładamy łyżką ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Polecam wszystkim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat