Miodowa polędwica duszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    500 g
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miodowa polędwica duszona  foto
Miód połączyć z oliwą i przyprawami.
Krok 2 - Miodowa polędwica duszona  foto
Obtoczyć w marynacie mięso i schować do lodówki na ok. 30 min.
Krok 3 - Miodowa polędwica duszona  foto
Na patelni stopić masło i przełożyć mięso.
Krok 4 - Miodowa polędwica duszona  foto
Dusić do miękkości, a do pozostałego sosu można dodać kremówki i zagotować.
Krok 5 - Miodowa polędwica duszona  foto
Podawać np. z ziemniaczanymi talarkami i sosem.
SMACZNEGO!
Malinka
Powstały sos można zagęścić kremówką :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AsiaaK 13.09.2017 23:14
chetnie bym zjadla ;p

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat