Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mintaj w zalewie

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj
2 kg
mąka pszenna
1 szklanka
sól
3 łyzeczki
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżka
Sklep Prymat
woda
1 litr
ocet
1 szklanka
ziele angielskie
3 ziarenka
Sklep Prymat
pieprz
5 ziarenek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 listki
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
cebula
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w zalewie

Rybę pokroić na kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Obtaczać w mące i podsmażyć z obu stron. Odczekać aż lekko ostygnie. Zalewa: wszystko gotujemy do momentu zagotowania. Cebule podsmażamy. Ostudzoną rybkę przekładamy z podsmażoną cebulką i zalewamy wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 27.12.2011 20:09
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak