Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sezamie
Filety oprószamy solą i pieprzem.
Następnie smarujemy majonezem, obtaczamy w mące kukurydzianej.
Bułkę mieszamy z sezamem, obtaczamy w panierce.
Smażymy na rumiano.
filety z mintaja |
500 gramów
|
majonez |
3 łyżki
|
mąka kukurydziana |
5 łyżek
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
5 łyżek
|
sezam |
1 łyżka
|
czarny sezam |
1 łyżka
|
Filety oprószamy solą i pieprzem.
Następnie smarujemy majonezem, obtaczamy w mące kukurydzianej.
Bułkę mieszamy z sezamem, obtaczamy w panierce.
Smażymy na rumiano.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: