Mintaj w sezamie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Przepyszna ryba w sezamie.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filety z mintaja

    500 gramów
  • majonez

    3 łyżki
  • mąka kukurydziana

    5 łyżek
  • tarta bułka

    5 łyżek
  • sezam

    1 łyżka
  • czarny sezam

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oprószamy solą i pieprzem.

Następnie smarujemy majonezem, obtaczamy w mące kukurydzianej.
Bułkę mieszamy z sezamem, obtaczamy w panierce.
Smażymy na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat