Mintaj w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    60dag
  • małych ziemniaków

    1/2kg
  • pomidorów

    1/2kg
  • soku z cytryny

    3łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy, po ugotowaniu odcedzamy a następnie kroimy na ćwiartki i smażymy na oleju na złoty kolor. Pomidory kroimy na cząstki . Opłukujemy filety z mintaja i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 5-10min. Następnie rybę układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Filety obkładamy cząstkami pomidorów i ziemniaków, posypujemy suszonymi ziołami, skrapiamy olejem. Formę z rybą wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220st i pieczemy ok. 40min. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 06.11.2010 18:35
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat