Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 3 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
płatki kukurydziane 1,5 szklanki
jajko 1-2
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych

Kroki postępowania

1
Filet z mintaja rozmrażamy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody.
Filety kroimy na kawałki i przyprawiamy z obu stron sola, pieprzem i przyprawą do ryb.
Krok 1 - Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych  foto
2
Płatki kukurydziane mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Krok 2 - Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych  foto
3
Przyprawioną rybę maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w płatkach.
Krok 3 - Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych  foto
4
Kawałki ryby w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - Mintaj w panierce z płatków kukurydzianych  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 02.01.2017 14:58
rybka pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak