Mintaj w grubiutkiej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki mintaja

    6 szt.
  • sok z cytryny

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • sól

  • ząbki czosnku

    4
  • jajka

    2
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • bułka tarta

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kostki mintaja umyć. Skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem i solą (pieprz rozdrobniłam w rozdrabniaczu, dzięki czemu był grubo zmielony).
2. Czosnek posiekać.
3. Panierka jajeczno-czosnkowo-mączna: jajka, czosnek, mąkę ziemniaczaną połączyć ze sobą za pomocą widelca.
4. Filety zanurzyć w panierce i bułce tartej.
5. Smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 06.02.2011 21:20
Bardzo fajna panierka.
hastalavista 22.12.2010 13:10
pyszne :)
Ewa111 07.11.2010 13:24
właśnie takiej panierki do ryby szukałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat