Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miniciasteczka na patyku z cukierkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 2/3 szklanki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
śmietana 12% 1 łyżka
jajko 1 sztuka
margaryna 4 dag
mleko 1/3 szklanki
kakao 1 łyżka

Dodatkowo

biała czekolada 10 dag
cukierki lentilki białe, czerwone, różowe

Przepis i sposób przygotowania na: Miniciasteczka na patyku z cukierkami

1. Najpierw margarynę ucieramy z suchymi składnikami, czyli z mąką, cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia oraz z solą.
2. Z kolei pozostałe mokre składniki łączymy w osobnej misce.
3. Połączone składniki wlewamy do tych utartych i ucieramy ciasto. Powinno być ono lejące.
4. Nagrzewamy urządzenie do pieczenia cake pops.
5. Porcję ciasta wlewamy do urządzenia i pieczemy przez czas, który jest podany w instrukcji. Wszystko będzie zależeć od tego jakie masz urządzenie. W moim przypadku piekłam przez około 3 minuty.
6. Ciasteczka wyjmujemy, a następnie je studzimy.
7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
8. Ciasteczka nabijamy na patyczki i zanurzamy w czekoladzie. Odstawiamy do lekkiego zastygnięcia. Cukierki kruszymy i posypujemy nimi ciasteczka. Odstawiamy do zastygnięcia.
9. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak