Miniciasteczka na patyku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka tortowa

    2/3 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • śmietana

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • margaryna

    4 dag
  • mleko

    1/3 szklanki

Dodatkowo

  • czekolada mleczna

    10 dag
  • kolorowa posypka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Najpierw margarynę ucieramy z suchymi składnikami, czyli z mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia oraz z solą.
2. Z kolei pozostałe mokre składniki łączymy w osobnej misce.
3. Połączone składniki wlewamy do tych utartych i ucieramy ciasto. Powinno być ono lejące.
4. Nagrzewamy urządzenie do pieczenia cake pops.
5. Porcję ciasta wlewamy do urządzenia i pieczemy przez czas, który jest podany w instrukcji. Wszystko będzie zależeć od tego jakie masz urządzenie. W moim przypadku piekłam przez około 3 minuty.
6. Ciasteczka wyjmujemy, a następnie je studzimy.
7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
8. Ciasteczka zanurzamy w czekoladzie i obtaczamy bądź posypujemy posypką.
9. Układamy je na folii aluminiowej. Gdy zastygną nadziewamy ciasteczka na patyczki.
10. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 27.03.2018 17:13
Fajna słodka przekąska. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat