Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miniciasteczka na patyku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 2/3 szklanki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
śmietana 1 łyżka
jajko 1 sztuka
margaryna 4 dag
mleko 1/3 szklanki

Dodatkowo

czekolada mleczna 10 dag
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Miniciasteczka na patyku

1. Najpierw margarynę ucieramy z suchymi składnikami, czyli z mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia oraz z solą.
2. Z kolei pozostałe mokre składniki łączymy w osobnej misce.
3. Połączone składniki wlewamy do tych utartych i ucieramy ciasto. Powinno być ono lejące.
4. Nagrzewamy urządzenie do pieczenia cake pops.
5. Porcję ciasta wlewamy do urządzenia i pieczemy przez czas, który jest podany w instrukcji. Wszystko będzie zależeć od tego jakie masz urządzenie. W moim przypadku piekłam przez około 3 minuty.
6. Ciasteczka wyjmujemy, a następnie je studzimy.
7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
8. Ciasteczka zanurzamy w czekoladzie i obtaczamy bądź posypujemy posypką.
9. Układamy je na folii aluminiowej. Gdy zastygną nadziewamy ciasteczka na patyczki.
10. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 27.03.2018 17:13
Fajna słodka przekąska. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak