Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
bagietka
1 szt. -
mozzarella
1 szt. -
ser żółty
10 dag -
pomidor malinowy
1 szt. -
pomidorki koktajlowe żółte
6 szt. -
czosnek ząbki
2 ząbki -
oliwa
2 łyżeczki -
Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat
2 łyżeczki -
bazylia świeża
15 liści
Sposób przygotowania
Bagietkę pokroić na małe kromki o grubości około 1 cm, posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W misce wymieszać pokrojone pomidory, ser mozzarella, ser żółty, oliwę i przyprawy a następnie wyłożyć na każdą z kromek. Ułożyć na blaszce przykrytej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut (aż ser będzie dostatecznie roztopiony). Podawać ozdobione listkiem świeżej bazylii.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się