Mini zapiekanki z pomidorem i serem mozzarella

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Aromatyczne mini zapiekanki inspirowane włoską bruschettą są idealne na wieczorne spotkania w gronie znajomych.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • bagietka

    1 szt.
  • mozzarella

    1 szt.
  • ser żółty

    10 dag
  • pomidor malinowy

    1 szt.
  • pomidorki koktajlowe żółte

    6 szt.
  • czosnek ząbki

    2 ząbki
  • oliwa

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat

    2 łyżeczki
  • bazylia świeża

    15 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę pokroić na małe kromki o grubości około 1 cm, posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W misce wymieszać pokrojone pomidory, ser mozzarella, ser żółty, oliwę i przyprawy a następnie wyłożyć na każdą z kromek. Ułożyć na blaszce przykrytej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut (aż ser będzie dostatecznie roztopiony). Podawać ozdobione listkiem świeżej bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat