Mini zapiekanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki małe

    3 sztuki
  • pieczarki

    50 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy , osuszamy, kroimy w plasterki. Cebulę drobno siekamy lub kroimy w piórka. Pieczarki z cebulą smażymy 10 minut na rozgrzanym oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Bułki kroimy na pół, smarujemy cienko masłem, nakładamy pieczarki. Posypujemy zapiekanki tartym serem. Wkładamy do mikrofalówki na 3 minuty, do rozpuszczenia się sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 27.06.2013 14:29
smaczne śniadanie
krysia50 04.09.2012 19:59
Pyszne zapiekanki.
fictor123 02.07.2012 10:21
super
mariusz14 06.03.2012 18:19
pycha
madzialena19 18.09.2011 20:43
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat