Przepis i sposób przygotowania na: Mini torciki
Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywno ,następnie dodać cukier i dalej ubijać do rozpuszczenia cukru.Teraz dodawać żółtka i nadal ubijać.Do masy dodać przesiane mąki ,proszek i kakao i już delikatnie wymieszać.Ciasto wyłozyc na dużą płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec ok 20 min.Ciasto wyjąć i wystudzić
Masa
Śmietanę -schłodzoną ubić na sztywno,dodać cukier puder ,sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny oraz na koniec rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę , już chłodną jednak nadal płynną i zmiksować.
Z wystudzonego biszkoptu wycinać obręczą krążki,połowę krążków nasączyć przygotowanym z wody, cukru pudru i soku z cytryny syropem .Na każdy nasączony krążek wyłożyć masę śmietanową i przykryć drogim krążkiem.Każdy torcik polać polewą czekoladową .Gdy polewa zastygnie udekorować śmietaną torciki wg uznania.Wstawić do lodówki do schłodzenia