Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śmietana kremówka
200 ml -
cukier puder
2 łyżki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
barwnik fioletowy
do smaku -
masło
50 gram -
herbatniki
180 pełnoziarniste -
serek homogenizowany
500 (waniliowy) -
Do dekoracji:
do smaku -
maliny świeże
do smaku
Sposób przygotowania
Ciastka miksujemy blenderem następnie dodajemy roztopione masło i łączymy, aż ciastka będą wilgotne ( będą miały konsystencje mokrego piasku) Do formy na muffinki dodajemy łyżkę pokruszonych ciastek. Dociskamy dosyć mocno, aby ciastka stworzyły zwarty spód.
Do każdej foremki wlewamy po łyżce masy serowej i przyozdabiamy maliną i jagodami. Chłodzimy przez kilka godzin lub całą noc w lodówce.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)