Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze z młodym szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą
Przepis na sos pomidorowy podawałam w tym przepisie http://www.doradcasmaku.pl/przepis/259444/ekspresowy-sos-do-pizzy.html
Szpinak myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty.
Na patelni delikatnie rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek i liście szpinaku, smażymy około 1-2 minut aż zwiędnie i straci objętość, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Wyrośnięte ciasto na pizzę delikatnie zagniatamy i formujemy małe krążki. Każdy krążek smarujemy sosem pomidorowym, układamy przesmażony szpinak, pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory i kawałki mozzarelli, które urywamy palcami.
Gotowe pizzerinki układamy na blaszce w odstępach. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 15 minut. Smacznego!