Przepis i sposób przygotowania na: MINI PĄCZKI Z TOFFI
Kroki postępowania
Z urośniętego ciasta bierzemy kawałki trochę większe od wielkości orzecha włoskiego , spłaszczamy i nadziewamy masą krówkową , dokładnie zlepiamy .
mąka pszenna |
500 g
|
mleko |
250 ml
|
drożdże |
50 g
|
żółtko jajek |
3
|
cukier |
50 g
|
cukier wanilinowy |
1
|
masło |
50 g
|
rum |
50 ml
|
masa krówkowa |
1/4 puszki
|
olej do smażenia |
1 l
|
cukier puder |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: