Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini omlet

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 3 łyżki
woda 3 łyżki
sól do smaku
pieczarki 10 dag
cebula 1 mała
szynka konserwowa 10 dag
żółty ser starty 10 dag
ketchup łagodny
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mini omlet

Cebulę obrać, drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić i przesmażyć z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kostkę. Jajka wbić do miseczki, dobrze roztrzepać ( jak na jajecznicę ), dodać mąkę, wodę i sól do smaku. Dobrze wymieszać. Masę jajeczną wylać na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy jedna strona się zrumieni obrócić na drugą i na nią położyć pieczarki, szynkę i posypać startym serem. Przykryć. Smażyć pod przykryciem do stopienia sera. Wyjąć na talerz. Polać ketchupem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zabcia117 28.09.2015 05:05
Ciekawy pomysł.
Jumper123 28.09.2015 01:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak