Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kopytka z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane ok 1 kg
cebula 1
koperek 1 łyżka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
jaja 2
mąka pszenna 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kopytka z koperkiem

Ugotowane ziemniaki (mogą być z poprzedniego dnia) zemleć w maszynce lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
Dodać jaja, przyprawy, koperek, podsmażoną cebulkę i połowę mąki. Wyrobić chwilkę w misce, a następnie przełożyć na stolnicę i wyrabiać dodając resztę mąki.
Ciasto podzielić na kilka części, z każdej uformować dość cienki wałek i lekko go spłaszczyć. Z wałka odcinamy malutkie kopytka. Wrzucamy na osolony (z odrobiną oleju) wrzątek i gotujemy chwilę od momentu wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 22.02.2014 15:58
dla mnie smacznie podano danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak