Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini-brownie z owocami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na pyszne brownie z sezonowymi owocami! Czy może być coś lepszego niż czekolada połączona z jagodami i truskawkami?!

Składniki:

czekolada gorzka 3/4 tabliczki
cukier kryształ 3/4 szklanki
woda 4 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
margaryna 1/4 kostki
jajko 1 szt
owoce sezonowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mini-brownie z owocami

Wodę podgrzać z cukrem, dodać połamaną czekoladę i margarynę, podgrzewać do rozpuszczenie i połączenia składników. Odstawić do przestudzenia. Jajko zmiksować, dodać mąkę, a następnie czekoladę. Zmiksować na jednolita masę. Ciasto przelać do foremki o średnicy 13 cm, posypać owocami.
Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ciasto po upieczeniu jest w środku miękkie i wilgotne. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 11.01.2015 12:04
kocham w każdej postaci
kasienka23 11.01.2015 10:40
uwielbiam takie połączenie, mogłabym jeść wszystko co jest z czekoladą :)
tytka 10.01.2015 23:23
świetnie wygląda
Jadwiga/Jaga85 10.01.2015 22:51
Uwielbiam brounie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak