Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini babka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 g
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kako 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mini babka

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka i śmietanę dalej miksujemy.
Krok 1 - Mini babka foto
2
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Mini babka foto
3
Gotowe ciasto dzielimy na dwie częsci i do jednej dodajemy kakao. Jasne ciasto wykładamy do foremki wcześniej wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Krok 3 - Mini babka foto
4
Gotowe ciasto pieczemy około 30 min w temp 170' Smacznego!!!
Krok 4 - Mini babka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.10.2013 11:44
ale idealnie ją zrobiłaś:-)
olkaaa 04.10.2013 07:46
bardzo fajna
Michał2 30.09.2013 22:26
bardzo lubię takie babki
nutellla 30.09.2013 21:32
super babka :)
6zer
6zer 30.09.2013 20:00
uwielbiam mogłabym piec cały czas
Megg 30.09.2013 19:56
smaczna taka babka
Agata
Agata 30.09.2013 19:16
pyszne są babki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak