Mini babeczki z wędzonym łososiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200g
  • masło

    100g
  • jajko

  • sól

    szczypta
  • łosoś wędzony plastry

  • twarożkowy serek koperkowy

  • koperek

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schłodzone masło siekamy z mąką i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Foremki do mini babeczek wylepiamy ciastem i pieczemy kilka minut- aż się przyrumienią.

Wyjmujemy z foremek i studzimy a następnie do każdej babeczki nakładamy porcję serka, kawałek łososia oraz mini plastekek cytryny. Dekorujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rutynka 21.11.2011 09:40
Przepysznie wyglądają!
Jaheira11 15.10.2011 22:50
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat