Mini babeczki z wędzonym łososiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200g
  • masło

    100g
  • jajko

  • sól

    szczypta
  • łosoś wędzony plastry

  • twarożkowy serek koperkowy

  • koperek

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schłodzone masło siekamy z mąką i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Foremki do mini babeczek wylepiamy ciastem i pieczemy kilka minut- aż się przyrumienią.

Wyjmujemy z foremek i studzimy a następnie do każdej babeczki nakładamy porcję serka, kawałek łososia oraz mini plastekek cytryny. Dekorujemy koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rutynka 21.11.2011 09:40
Przepysznie wyglądają!
Jaheira11 15.10.2011 22:50
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat