Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
brzoskwinie 5 szt
mleko 3 szklanki
cukier 2 łyżki
przyprawa do dań słodkich

Przepis i sposób przygotowania na: Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią

Ryż gotujemy na mleku z dodatkiem cukru do smaku. PO ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Brzoskwinie dobrze myjemy. Jedną kroimy w plasterki, resztę ścieramy na tarce duże oczka. Do małych silikonowych foremeczek kładziemy kawałek brzoskwini nakąłdamy ryz ubijamy potem warstwę startych brzoskwiń i znów ryż. Wkładamy do piekarnika na ok 20 min. Po tym czasie wyciągamy z foremek ,posypujemy przyprawą do dań słodkich z kardamonem i cynamonem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.06.2013 14:08
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak