Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minestrone by Monika

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
rosół 1 litr
cebula 1 sztuka
seler naciowy 2 łodygi
marchew 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
kapusta włoska 3 duże liście
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Minestrone by Monika

Kroki postępowania

1
Fasolę zalać wodą w takiej ilości aby poziom sięgał jakieś 5 cm nad fasolę i zostawić na noc. Kolejnego dnia przełożyć fasolę do dużego garnka, zalać 2 litrami wody, dodać przekrojonego na pół pomidora i liść laurowy. Gotować do miękkości fasoli, następnie wyjąć pomidora i liść.
Krok 1 - Minestrone by Monika foto
2
między czasie gdy fasola się gotuje pokroić w małą kostkę warzywa. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę, marchewkę i seler. Zeszklić.
Krok 2 - Minestrone by Monika foto
3
Dodać cukinię i smażyć do miękkości. Na około 2 minuty przed końcem smażenia dodać straty czosnek.
Krok 3 - Minestrone by Monika foto
4
Do ugotowanej fasoli wlać rosół i zagotować. Następnie dodać usmażone warzywa i także zagotować. Umyta i suchą kapustę pokroić w cienkie paseczki i dodać do zupy.
Krok 4 - Minestrone by Monika foto
5
Gotować jakieś 5 minut i dodać pomidory z puszki ( ja użyłam krojonych). Zagotować, doprawić do smaku i gotowe. Smacznego!
Krok 5 - Minestrone by Monika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 31.12.2014 17:31
Apetycznie to wygląda :)
Anna133 21.11.2014 07:53
fajne apetyczne danie
Gracer 20.11.2014 23:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak