Przepis i sposób przygotowania na: Milky Way
6 jaj,
6 łyżek mąki tortowej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
szkl. cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2-3 łyżki kakao.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodać mąki z proszkiem i kakao. Piec 40 min w temp. 170st. Ostudzić, przekroić.
MASA MLECZNA:
1/2 szkl. mleka,
3/4 szkl. cukru,
2 op. cukru waniliowego,
kost. margaryny,
2 szkl. pełnego mleka w proszku.
Zwykłe mleko i cukry zagotować, przestudzić. Margarynę utrzeć na przemian ze zwykłym mlekiem i tym w proszku. Masą przełożyć ciasto.
POLEWA:
15 dag czekolady mlecznej,
ok. 6 łyżek mleka.
Czekoladę rozpuścić z mlekiem i polać wierzch ciasta. Schłodzić.