Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miguś

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 1/3 szklanki
cukier 2/3 szklanki
jajko 5 sztuk
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak łyżka
cynamon łyżeczka
śliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Miguś

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać cukier i cukier waniliowy, ubijać. Dodawać kolejno żółtka, a następnie cienkim strumieniem wlewać olej. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, mak i cynamon, zmiksować. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć wydrążone i przekrojone na pół śliwki.

Piec ok 30-40 min w 180 st. 

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.09.2012 17:36
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak