Migdały prażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    30 dkg
  • cukier

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sparzone migdały pokroić w paski i podsuszyć w nagrzanym piekarniku. Cukier rozgnieć i podsmażyć na gorącej patelni bez tłuszczu. Mieszając dodać migdały i wszystko jeszcze chwilkę prażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 16.10.2013 11:02
łatwo i smacznie
Ania67 13.09.2013 16:17
Przepadam za takimi migdałami
mirosława4 18.01.2013 16:29
super na przegryzkę zamiast deseru :)
IZABELA29 25.12.2012 11:21
tak nie robiłam
ben-ka 25.12.2012 09:04
słodko się zrobiło:)
Wafelek2601 05.02.2012 00:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat