Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowy sernik gotowany z truskawkami i bitą śmietaną
Kroki postępowania







jajko |
8 szt
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
mielone migdały |
4 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
cukier |
2/3 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
sól |
1 szczypta
|
aromat migdałowy |
|
serek śmietankowy |
500 g
|
masło lub margaryna |
250 g
|
cukier puder |
1 szklanka
|
budyń śmietankowy |
1 szt
|
mleko |
1/2 szklanki
|
jaja |
2 szt
|
płatki migdałowe |
100 g
|
śmietana 30% |
600 g
|
serek mascarpone |
250 g
|
cukier puder |
3 łyżki
|
woda przegotowana |
1 szklanka
|
syrop migdałowy |
2 łyżki
|
truskawki świeże |
1 kg
|
tortenuss lub galaretka |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: