Składniki:
Na migdałowy biszkopt
jajko |
8 szt
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
mielone migdały |
4 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
cukier |
2/3 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
sól |
1 szczypta
|
aromat migdałowy |
|
Na masę serową
serek śmietankowy |
500 g
|
masło lub margaryna |
250 g
|
cukier puder |
1 szklanka
|
budyń śmietankowy |
1 szt
|
mleko |
1/2 szklanki
|
jaja |
2 szt
|
płatki migdałowe |
100 g
|
Na masę śmietanową
śmietana 30% |
600 g
|
serek mascarpone |
250 g
|
cukier puder |
3 łyżki
|
Na poncz
woda przegotowana |
1 szklanka
|
syrop migdałowy |
2 łyżki
|
Ponad to
truskawki świeże |
1 kg
|
tortenuss lub galaretka |
|