Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe roladki z kurczaka ze szpinakiem/ pastą paprykową

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 500 g
ząbki czosnku 2
masło klarowane duża łyżka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat szczypta
jajko
śmietana 18 proc 100 g
filety z piersi kurczaka 3
pasta paprykowa
płatki migdałowe 150 g
olej do smażenia
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe roladki z kurczaka ze szpinakiem/ pastą paprykową

Czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy szpinak i smażymy aż liście zmiękną, ale wciąż zachowają ładną barwę. Jajko łączymy ze śmietaną i zalewamy nim szpinak. Chwilę dusimy, żeby farsz nieco odparował. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy dużą garść lekko przesiekanych, podprażonych migdałów. Resztą orzechów będziemy panierować roladki.
Przestudzonym nadzieniem faszerujemy filety z piersi kurczaka (posolone i popieprzone). Farszu szpinakowego starczy na ok. 4 duże roladki. Pozostałe faszerujemy pastą paprykową - przepis pod linkiem http://www.doradcasmaku.pl/przepis/295853/kanapkowa-pasta-paprykowa-z-prazonymi-pestkami-dyni.html. Każdą roladkę obtaczamy w niewielkiej ilości mąki, następnie zanurzamy w rozbełtanym jajku i w drobno posiekanych płatkach migdałowych. Roladki smażymy na odrobinie oleju. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 23.11.2013 21:10
smaczny przepis
pawlito 04.11.2013 18:51
ładnie wyglądają
V_kuchareczka 03.10.2013 19:06
na pewno są pyszne
Magda24 03.10.2013 16:56
wspaniałe roladki
Konczi 03.10.2013 16:22
moje smaki
sylwia_mc 03.10.2013 16:21
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak