Ewa

Migdałowe roladki z kurczaka ze szpinakiem/ pastą paprykową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży lub mrożony

    500 g
  • ząbki czosnku

    2
  • masło klarowane

    duża łyżka
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

    szczypta
  • jajko

  • śmietana 18 proc

    100 g
  • filety z piersi kurczaka

    3
  • pasta paprykowa

  • płatki migdałowe

    150 g
  • olej do smażenia

  • mąka do panierowania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy szpinak i smażymy aż liście zmiękną, ale wciąż zachowają ładną barwę. Jajko łączymy ze śmietaną i zalewamy nim szpinak. Chwilę dusimy, żeby farsz nieco odparował. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy dużą garść lekko przesiekanych, podprażonych migdałów. Resztą orzechów będziemy panierować roladki.
Przestudzonym nadzieniem faszerujemy filety z piersi kurczaka (posolone i popieprzone). Farszu szpinakowego starczy na ok. 4 duże roladki. Pozostałe faszerujemy pastą paprykową - przepis pod linkiem http://www.doradcasmaku.pl/przepis/295853/kanapkowa-pasta-paprykowa-z-prazonymi-pestkami-dyni.html. Każdą roladkę obtaczamy w niewielkiej ilości mąki, następnie zanurzamy w rozbełtanym jajku i w drobno posiekanych płatkach migdałowych. Roladki smażymy na odrobinie oleju. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 23.11.2013 21:10
smaczny przepis
pawlito 04.11.2013 18:51
ładnie wyglądają
V_kuchareczka 03.10.2013 19:06
na pewno są pyszne
Magda24 03.10.2013 16:56
wspaniałe roladki
Konczi 03.10.2013 16:22
moje smaki
sylwia_mc 03.10.2013 16:21
wyglądają apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat