Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rabarbar
300 g -
mąka pszenna
160 g -
mielone migdały
70 g -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masło lub margaryna
80 g -
cukier
150 g -
cukier wanilinowy
2 łyżki + 2 łyżeczki -
jajko
2 sztuki -
likier pomarańczowy
2 łyżki -
płatki migdałowe
80 g -
jogurt naturalny
100 gęsty
Przepis i sposób przygotowania Migdałowe ciasto z rabarbarem
Kroki postępowania

Miękkie masło pokrojone w kostkę wrzucamy do miski, dodajemy zwykły cukier i 2 łyżki cukru waniliowego i jedno jajko i całość miksujemy na puszystą masę. Dodajemy drugie jajko i likier pomarańczowy i miksujemy. Dosypujemy 60g mielonych migdałów, proszek do pieczenia, mąkę. Dodajemy też jogurt i całość miksujemy do połączenia składników


Układamy rabarbar, który delikatnie wciskamy w ciasto.


Komentarze (7)